Everyone wants to be a Wunderkind

12 comments

I’ve just read an article in the New York Times called “Kids these days” on twenty something entrepreneurs that left me both inspired and gobsmacked. Being “an entrepreneur” myself (aren’t we the new rockstars), articles like these are my fuel. Books and tips and tweets and quotes from people that have jumped in the deep end before me, because I don’t really have colleagues to talk things over with and brainstorm. It’s just me, my mom and our business. And we each have our own turf.

Most of the time I’m pretty content with what we do. I love my job, and sometimes I’m actually kind of a loner, so I don’t mind working on my own. In the 2,5 years Lily and the Lady exists, we’ve grown a ton and turned it into an actual business with actual customers. There’s nothing nicer than receiving that happy e-mail after someone received a package. You know you made them feel good about themselves, and you know you’ve made a difference on some level.

Being your own boss means always being a little scared. You can’t ever turn it off. It means sleepless nights and stomach problems. I figured out pretty quickly that I’m always scared no matter what I do, and I might as well just go for it all the way. Owning a business is rough and scary and fulfilling and all the other clichés about entrepreneurship. But most of all it makes me happy. And I can’t imagine living my life any other way anymore.

Then there’s days like these where I read that Instagram Co-founder Mike Krieger is only 26 years old and I think  ”I’ll never get to be like him”. And unless something crazy happens before October 28th of this year, I probably won’t. There’s moments that I think I’m behind on schedule, even though I work hard (and play hard) and try to do my best to keep motivated and get back up after falling down. It’s all I’ve seen when I was growing up in a family full of entrepreneurs ranging from contractors to shopowners. So maybe it’s the only thing I can do: march to the beat of my own drum and create my own life. Because, no, I’m not that wunderkind, but I can try to be the next best thing: succesful.

Pictures 1,2 and 3 by Phebe Van Wijk.

Related posts:

Judelicious
Brunch.
Making Arrangements

Comments

12
 1. Ik bewonder je net omdat je onbevreesd doet waar je van droomt en wat je gelukkig maakt. Dat op zich = succesvol

  Written by Katrin on 04 June 2013


 2. We never give ourselves enough credit, but I’m pretty sure a lot of people think you’re doing a pretty good job with your life and business :)

  Written by Kim on 04 June 2013


 3. ‘March to my own drum’… Heel leuk gezegd (heel waar ook)!

  Written by Phebe on 04 June 2013


 4. ik heb problemen met ons neo-liberalistisch systeem! or you make it or you are a loser! and if you make it, it is because you are the most talented person ever! er is veel meer aan de hand dat gewoon met een idee af te komen! zoals ik in de statistiek heb geleerd, moet je met alle variabelen rekening houden. het probleem is echter voor diegene die het zogezegd niet maken, then you are loser, en heb je gefaald.
  wat ik ook frappant vond aan het artikel, het gaat over heel hippe en creatieve jobs, entrepreneurs zoals je dus zei. er zijn zoveel meer latente jobs die je ook voldoening geven! zo word ik helemaal gek vanbinnen (het kriebelt dan zo hard) als ik de discussie zie rond het vlaamse onderwijs! echt wel mijn ding, en ja misschien wil ik mijn job uitoefenen op een iets hogere niveau aka macro niveau! ga ik dat ook bereiken, who knows??? maar dan denk ik dat ik geen genie moet zijn (ah nee, dat ben ik al als het op onderwijs aankomt ;) )! maar dan denk ik dat ik vooral zal moeten beginnen lobbyen en netwerken.

  Written by Absolutelymrsk on 04 June 2013


 5. PS als het op bloggen aankomt, heb ik echt wel gefaald (neo-liberalistisch gezien dan)! misschien moet ik eens een cursus gaan volgen bij gala darling voor €750! en dan zal ik wel succesvol zijn! ja dat is een neveneffect van dergelijke entrepreneurs! inductie is hier echter niet op zijn plaats en ik vraag mij af wie van de cursisten die €750 al heeft terug verdiend! zo’n mensen zijn voor mij charlatans en afzetters, ze doen mij denken aan die reizende dokters in de middeleeuwen die al hun kwakzalverij aan de man brachten

  Written by Absolutelymrsk on 04 June 2013


 6. Je bent echt goed bezig , Patricia! Ik was overlaatst nog bezig tegen mijn vriend dat ik echt mensen bewonder die hun eigen zaak hebben en doen wat ze graag doen :D ( en ja hoor, jij kwam ook ter sprake …in de positieve zin ) ! Be yourself, love yourself , love what you do and life loves you back!

  Written by Selina on 04 June 2013


 7. Ik heb alleszins een hart gekregen voor ondernemers door jou en vind je drive echt inspirerend.

  Written by Elise on 04 June 2013


 8. Ik bewonder echt mensen die zo ambitieus en gedreven zijn als jij!
  Zelf ben ik too much een pussy om aan zoiets te beginnen,
  iets wat ik eigenlijk wel erg jammer vind!

  Liefs, Liese

  Written by Liese on 04 June 2013


 9. I know perfectly what you mean, always thinking, oh no I’m behind everything, career, life, travel. But I Still love my life ( most of the time, and I’m saying This having visited a Thai hospital today), so yeah, only time Will tell.

  Written by Marijs on 04 June 2013


 10. Ik heb veel bewondering voor jou Patricia! Ik krijg al zelf de kriebels als ik kan denken aan iets van mezelf op te richten :) . Het zit zowat in ‘de genen’ bij mij thuis maar het wordt niet van mij verwacht ofzo. Het feit dat je altijd beter wilt doen dan ervoor en 100 % voor wilt gaan in eigen creativiteit is geweldig en het feit dat dat misschien tal van slapeloze nachten meebrengt of minder tijd hebben dan anderen of nooit op voorhand perfect weten wanneer je dag eindigt, daar zou ik perfect mee kunnen leven. Je hebt ook vaak mensen die dan zeggen “je hebt dan bijna geen tijd voor een prive leven” daar ben ik niet mee akkoord omdat ik net zoveel mensen rond mij zie die dat wél perfect kunnen combineren :) .
  Doe zo voort lady ;-) !

  Sabrina, x.

  Written by Dress your Life. on 05 June 2013


 11. Eindelijk eraan toe gekomen het NY Times en jouw artikel te lezen! Ik kan me helemaal inleven in wat er in het Amerikaanse artikel staat: als twintiger (of bijna-twintiger in mijn geval) zijn alle wegen nog open, je kan nog alles leren en bereiken. Als je eens struikelt, veeg je het zand van je knieën en start je opnieuw. Af en toe sta je stil, maar dan kijk je rond en geniet je van het zicht. Misschien geraakt niemand ooit op het einde van de weg, maar bijna is dichtbij genoeg. Idealen en omstandigheden veranderen. Uiteindelijk doet de NY Times het uitschijnen dat het erg is dat je na jaren nog steeds leraar bent terwijl je eigenlijk auteur wou worden: geluk primeert, wat over het algemeen samenhangt met zekerheid. Dat maakt de twintiger net zo ondernemend: wij hebben een groot vangnet van familie en vrienden dat ervoor zorgt dat we weer op onze pootjes terecht komen.

  Written by Tine on 06 June 2013


 12. Dank je wel voor deze geweldig leuke comments iedereen, heel fijn om te lezen. Ik ben altijd een beetje nerveus om iets als dit te publiceren, maar het is een heel fijn gevoel dat als je open bent, dat er dan zulke reacties op komen! xxxxx

  Written by Patricia on 06 June 2013


Leave a comment